Teste toxicologice

Cunoscut si ca: Screening anti-drog;; Abuz de substanţe; Screening toxicologic
Denumire oficială: Teste toxicologice
Teste Înrudite: Eritropoietină, Testosteron

De ce este necesar acest test?

Pentru screeningul consumului de droguri; pentru a monitoriza persoanele care au probleme din cauza abuzului de substanţe; pentru detectarea şi evaluarea supradozelor de medicamente.

Când este necesar acest test?

Înaintea angajării la un nou loc de muncă, sau ca cerinţă a unei poliţe de asigurare; în mod aleatoriu, la locul de muncă şi în cadrul programelor de testare antidrog la sportivi; pe bază de mandat dispus de o instanţă; la indicaţia medicului pentru a monitoriza un pacient cunoscut sau suspectat că abuzează de diverse substanţe; ori de câte ori o persoană are simptome care sugerează că a luat o supradoză de droguri.

Ce probă este necesară pentru testare?

O probă aleatoare de urină; uneori o probă de sânge recoltată dintr-o venă a braţului; rareori, probe de salivă, păr sau sudoare.

Este necesară o pregătire prealabilă pentru acest test?

Nu.


Last modify: 26.01.2013

This website is certified by Health On the Net Foundation. Click to verify. Acest site va fi evaluat, în perioada imediat următoare lansării sale, de către organizaţia neguvernamentală Health On The Net, pentru a verifica respectarea principiilor ce garantează calitatea şi exactitatea informaţiilor medicale publicate aici, şi pentru certificarea sa. Detalii puteţi afla accesând   HONcode standard for trustworthy health verificaţi aici