Teste pentru varicela şi zona zoster

Cunoscut si ca: Virusul varicelei zoster; VZV; Herpes Zoster
Denumire oficială: Culturi din virusul varicelei zoster, Virusul varicelei zoster prin PCR, Virusul varicelei zoster prin DFA, Anticorpii varicelei Zoster - IgG şi IgM
Teste Înrudite:

De ce este necesar acest test?

Dacă medicul suspectează că aveţi, sau aţi avut recent, varicela sau zona zoster, şi este necesar un diagnostic definitiv; pentru a demonstra imunitatea la virusul varicelo-zosterian (VZV) sau potenţialul de reactivarea a unei infecţii anterioare cu VZV, înainte de a începe un tratament cu medicamente imunosupresoare.

Când este necesar acest test?

Pentru a evalua starea sistemului imunitar şi/sau pentru a identifica o infecţie activă; uneori, atunci când o persoană are simptome atipice şi/sau severe, iar medicul doreşte să facă distincţia între o infecţie cu VZV şi o altă posibilă cauză; înainte de efectuarea unui transplant de organe, sau atunci când un copil, o femeie gravidă, sau o persoană cu imunitatea compromisă, a intrat în contact cu cineva care are varicelă.

Ce probă este necesară pentru testare?

O probă de sânge recoltate dintr-o venă a braţului pentru testarea anticorpilor VZV; pentru a detecta virusul în sine, este necesară o probă de lichid (dintr-o veziculă), de sânge, de lichid cefalorahidian, sau de orice alt lichid corporal, sau o probă de ţesut.

Este necesară o pregătire prealabilă pentru acest test?

Nu


Last modify: 01.12.2012

This website is certified by Health On the Net Foundation. Click to verify. Acest site va fi evaluat, în perioada imediat următoare lansării sale, de către organizaţia neguvernamentală Health On The Net, pentru a verifica respectarea principiilor ce garantează calitatea şi exactitatea informaţiilor medicale publicate aici, şi pentru certificarea sa. Detalii puteţi afla accesând   HONcode standard for trustworthy health verificaţi aici