Teste toxicologice de supradoză

Cunoscut si ca: Test toxicologic; Screening toxicologic; Încercări toxicologice
Denumire oficială: Test toxicologic de urgenţă pentru supradoză
Teste Înrudite:

De ce este necesar acest test?

Pentru a detecta, cuantifica şi a monitoriza, ocazional, acţiunea medicamentelor care provoacă simptome acute de supradozaj; rezultate testelor efectuate în urgenţe pentru supradoză sunt utilizate în principal pentru definirea tratamentelor. În cazul în care rezultatele acestor teste sunt necesare pentru îndeplinirea unor procedurile legale, trebuie urmate procedurile juridice specifice (de criminalistică) pentru recoltarea, păstrarea şi  procesarea probei.

Când este necesar acest test?

Atunci când o persoană are simptome, cum ar fi delir, dificultăţi de respiraţie, greaţă, agitaţie, convulsii, modificări ale ritmului cardiac, sau temperatura ridicată, despre care medicul din serviciul de urgenţă are motive să creadă că ar putea fi legate de consumul de droguri/medicamente; la anumite intervale timp, pentru a monitoriza o supradoză de droguri.

Ce probă este necesară pentru testare?

O probă de sânge recoltată dintr-o venă a braţului, o probă de urină sau, uneori, o probă de repiraţie; rareori, se recoltează salivă sau alt lichid corporal.

Este necesară o pregătire prealabilă pentru acest test?

Nu.


Last modify: 22.05.2013

This website is certified by Health On the Net Foundation. Click to verify. Acest site va fi evaluat, în perioada imediat următoare lansării sale, de către organizaţia neguvernamentală Health On The Net, pentru a verifica respectarea principiilor ce garantează calitatea şi exactitatea informaţiilor medicale publicate aici, şi pentru certificarea sa. Detalii puteţi afla accesând   HONcode standard for trustworthy health verificaţi aici