Screening pentru streptococul de grup B

Cunoscut si ca: Streptococcus agalactiae; Streptococ beta-hemolitic de grup B; Group B strep; SGB; Cultură streptococ beta-hemolitic
Denumire oficială: Screening prenatal pentru streptococ de group B
Teste Înrudite: Colorație Gram

De ce este necesar acest test?

Pentru supravegherea femei igravide; pentru prezenţa streptococului B (SGB); pentru a determina riscul de transmitere a bacteriilor la nou-născut, ceea ce ar putea cauza o infecţie gravă.

Când este necesar acest test?

În intervalul săptămânilor 35 şi 37 de sarcină, dacă se instalează travaliul înainte de termen, sau dacă „se rupe apa” (ruperea membranelor) înainte de termen.

Proba de testat?

Screeningul pentru SGB poate fi efectuat pe un tampon cu secreţii pentru cultură obţinute din vaginul şi rectul femeii gravide, sau pe o probă de urină recoltată în oricare zi a sarcinii.

Este necesară o pregătire prealabilă?

Nu.


Last modify: 19.02.2014

This website is certified by Health On the Net Foundation. Click to verify. Acest site va fi evaluat, în perioada imediat următoare lansării sale, de către organizaţia neguvernamentală Health On The Net, pentru a verifica respectarea principiilor ce garantează calitatea şi exactitatea informaţiilor medicale publicate aici, şi pentru certificarea sa. Detalii puteţi afla accesând   HONcode standard for trustworthy health verificaţi aici