Proteina C-reactivă înalt-sensibilă (hs-CRP)

Cunoscut si ca: CRP înalt-sensibilă; CRP ultra-sensibilă, CRPu
Denumire oficială: Proteina C-reactivă înalt-sensibilă
Teste Înrudite: Lipid Profile, CRP, Cardiac Risk, Colesterol, Triglycerides, HDL

De ce este necesar acest test?

Poate fi de ajutor în evaluarea riscului de apariţie a bolii cardiace, a bolilor cardiovasculare, sau a altor procese ce implică inflamaţia.

Când este necesar acest test?

La ora actuală, nu există un consens cu privire la momentul în care ar trebui efectuat acest test; hs-CRP este cel mai adesea realizat în asociere cu alte teste, care sunt ordonate pentru a evalua riscul de apariţie a bolii de inimă, cum ar fi, de exemplu profilul lipidic (colesterol, trigliceride, HDL-C, LDL-C).

Ce probă este necesară?

O probă de sânge recoltată dintr-o venă a braţului.

Notă: este posibil ca medicul să vă ceară să nu mâncaţi cu 9-12 ore înainte de recoltare probei de sânge, dacă din acea probă se va realiza şi profilul lipidic.


Last modify: 05.12.2012

This website is certified by Health On the Net Foundation. Click to verify. Acest site va fi evaluat, în perioada imediat următoare lansării sale, de către organizaţia neguvernamentală Health On The Net, pentru a verifica respectarea principiilor ce garantează calitatea şi exactitatea informaţiilor medicale publicate aici, şi pentru certificarea sa. Detalii puteţi afla accesând   HONcode standard for trustworthy health verificaţi aici