Genotip ApoE

Cunoscut si ca: ApoE risc cardiac; Mutaţii ApoE 2; Genotipul ApoE4
Denumire oficială: Genotiparea apolipoproteinei E
Teste Înrudite:

De ce este necesar acest test?

Genotiparea ApoE nu este utilizată pe scară largă. Utilitatea clinică a acestui test este încă în curs de cercetare. Cu toate acestea, ea poate fi utilizată pentru două afecţiuni diferite:

- În evaluarea riscului cardiovascular, pentru a ajuta la luarea deciziilor de tratament pentru persoanele cu boli cardiovasculare sau pentru a ajuta la confirmarea diagnosticului de hiperlipoproteinemie de tip III (cunoscut, de asemenea, şi sub numele de disbetalipoproteinemia familială)

- ca ajutor în diagnosticarea probabilităţii apariţiei bolii Alzheimer cu debut târziu la adulţii asimptomatici.

Când este necesar acest test?

Atunci când medicul suspectează că aveţi o componentă ereditară pentru valorile ridicate ale colesterolului şi trigliceridelor, sau dacă aveţi leziuni gălbui, denumite xantoame, pe piele.

Când aveţi simptome de demenţă progresivă, iar medicul dumneavoastră doreşte să determine probabilitatea ca acest lucru să se datoreze bolii Alzheimer.

Ce probă este necesară pentru testare?

O mostră de sânge recoltată dintr-o venă din braţ.

Este necesară o pregătire prealabilă pentru acest test?

Nu


Last modify: 22.01.2012

This website is certified by Health On the Net Foundation. Click to verify. Acest site va fi evaluat, în perioada imediat următoare lansării sale, de către organizaţia neguvernamentală Health On The Net, pentru a verifica respectarea principiilor ce garantează calitatea şi exactitatea informaţiilor medicale publicate aici, şi pentru certificarea sa. Detalii puteţi afla accesând   HONcode standard for trustworthy health verificaţi aici