Gastrină

Cunoscut si ca:
Denumire oficială: Gastrină
Teste Înrudite:

De ce este necesar testul?

Pentru a identifica producţia excesivă de gastrină, pentru a a diagnostica sindromul Zollinger-Ellison şi pentru a monitoriza recurenţa tumorilor care produc gastrină (gastrinoame).

Când este necesar?

Atunci când suferiţi de ulcer peptic şi/sau diaree şi dureri abdominale, despre care medicul Dv. crede că se datorează excesului de gastrină; la anumite intervale de timp, pentru a monitoriza recurenţa gastrinoamelor.

Ce probă se recoltează?

O probă de sânge venos recoltată dintr-o venă a braţului.

Este necesar să mă pregătesc pentru acest test?

Este necesar să nu mâncaţi cu 12, şi să nu beţi alcool cu 24 de ore, înainte de recoltarea probei. Medicul vă poate solicita, de asemenea, să nu luaţi anumite medicamente pentru stomac timp de câteva zile înainte de testare.


Last modify: 05.12.2012

This website is certified by Health On the Net Foundation. Click to verify. Acest site va fi evaluat, în perioada imediat următoare lansării sale, de către organizaţia neguvernamentală Health On The Net, pentru a verifica respectarea principiilor ce garantează calitatea şi exactitatea informaţiilor medicale publicate aici, şi pentru certificarea sa. Detalii puteţi afla accesând   HONcode standard for trustworthy health verificaţi aici