Colinesterază

Cunoscut si ca: CHS; AChE; Colinesterază eritrocitară; BChE; Colinesterază plasmatică; Pseudocolinesterază; PCHE
Denumire oficială: Acetilcolinesterază eritrocitară, Butirilcolinesterază
Teste Înrudite:

Căutaţi, de fapt, testul pentru Acetil-cholinesterază pentru fluidul amniotic?

Pe scurt

De ce este necesar acest test?

Pentru a determina dacă aţi fost expus la, sau otrăvit cu substanţe chimice organo-fosfatice care se găsesc în pesticide; pentru a monitoriza nivelul colinesterazei, dacă lucraţi cu pesticide.

Uneori, acest test este recomandat pentru a identifica persoanele cu deficit moştenit de pseudo-colinesterază, înainte de a fi anesteziate cu ajutorul substanţei relaxante musculare succinilcolină, sau pentru a ajuta la determinarea cauzei ce provoacă apneea prelungită după anestezia chirurgicală.

Când este necesar acest test?

Când aveţi simptomele otrăvirii cu pesticide sau, în mod regulat, atunci când faceţi parte dintr-o categorie de risc de expunere la organofosfaţi, cum ar fi munca în agricultură şi în industriile care folosesc frecvent insecticide organofosfatice.

Atunci când Dv. sau o rudă apropiată aţi avut apnee prelungită şi paralizie musculară după utilizarea succinilcolinei ca anestezic, pentru o intervenţie chirurgicală.

Ce probă este necesară pentru testare?

O probă de sânge recoltată dintr-o venă din braţ.

Este necesară o pregătire prealabilă pentru test?

Nu


Last modify: 28.02.2012

This website is certified by Health On the Net Foundation. Click to verify. Acest site va fi evaluat, în perioada imediat următoare lansării sale, de către organizaţia neguvernamentală Health On The Net, pentru a verifica respectarea principiilor ce garantează calitatea şi exactitatea informaţiilor medicale publicate aici, şi pentru certificarea sa. Detalii puteţi afla accesând   HONcode standard for trustworthy health verificaţi aici