Aspiraţie şi biopsie de măduvă osoasă

Cunoscut si ca: Măduvă osoasă; Teste de măduvă
Denumire oficială: Aspiraţie de măduvă osoasă, Biopsie de măduvă osoasă
Teste Înrudite:

De ce este necesar acest test?

Pentru a evalua tipul, cantitatea şi nivelul de maturitate al celulelor sanguine prezente în măduva osoasă; pentru a evalua structura fibroasă a măduvei, şi, uneori, pentru a colecta o probă de măduvă pentru efectuarea de teste mai specifice.

Când este necesar testul?

Atunci când un pacient este anemic fără o cauză evidentă şi/sau are o boală sau o formă de cancer care ar putea afecta producţia de celule sanguine; uneori, se recomandă atunci când medicul investighează o febră de origine necunoscută, mai ales atunci când pacientul are sistemul imunitar compromis.

Ce probă este necesară pentru testare?

O probă de măduvă osoasă colectată în principal din osul coxal (pelvis); uneori, proba este colectată din stern, la adulţi, sau din tibie (osul fluierul piciorului) la sugari.

Este necesară o pregătire prealabilă pentru acest test?

Nu


Last modify: 05.02.2012

This website is certified by Health On the Net Foundation. Click to verify. Acest site va fi evaluat, în perioada imediat următoare lansării sale, de către organizaţia neguvernamentală Health On The Net, pentru a verifica respectarea principiilor ce garantează calitatea şi exactitatea informaţiilor medicale publicate aici, şi pentru certificarea sa. Detalii puteţi afla accesând   HONcode standard for trustworthy health verificaţi aici