Apo A-I

Cunoscut si ca: Apo A
Denumire oficială: Apolipoproteina A-I
Teste Înrudite:

De ce este necesar acest test?

Pentru a determina dacă aveţi sau nu valori normale de apo A-I, mai ales atunci când valorile HDL-C sunt scăzute, şi pentru a ajuta la determinarea riscului de apariţie a bolii cardiovasculare (BCV).

Când este necesară testarea?

Când aveţi hiperlipidemie şi/sau un istoric familial de BCV; atunci când medicul Dv încearcă să vă evalueze riscul de apariţie a bolilor de inimă; atunci când medicul Dv. urmăreşte eficacitatea tratamentului lipidic şi/sau a modificărilor pe care le-aţi  făcut în stilului Dv. de viaţă.

Ce probă este necesară pentru testare?

O probă de sânge recoltată dintr-o venă a braţului; sânge recoltat prin lanţetare din degetul ori călcâiul unui copil.

Este necesară o pregătire prealabilă pentru acest test?

Nu. Totuşi, acest test este de multe ori solicitat împreună cu alte teste care cer ca pacientul să nu mănânce, astfel că este posibil să vise ceară să nu mâncaţi timp de 12 ore înainte de a merge la analize.


Last modify: 22.01.2012

This website is certified by Health On the Net Foundation. Click to verify. Acest site va fi evaluat, în perioada imediat următoare lansării sale, de către organizaţia neguvernamentală Health On The Net, pentru a verifica respectarea principiilor ce garantează calitatea şi exactitatea informaţiilor medicale publicate aici, şi pentru certificarea sa. Detalii puteţi afla accesând   HONcode standard for trustworthy health verificaţi aici