Adenozin Dezaminază

Cunoscut si ca: ADA
Denumire oficială: Adenozin dezaminază, Fluid
Teste Înrudite:

De ce este necesar aceste test?

Pentru a ajuta la detectarea sau excluderea existenţei unei infecţii cu Mycobacterium tuberculosis în lichidul pleural, cu scopul de a ajuta la diagnosticarea tuberculozei; în cazuri rare, pentru a detecta prezenţa infecţiei în alte fluide ale corpului, cum ar fi lichidul peritoneal sau cel cefalorahidian (LCR)

Când este necesară testarea?

Atunci când medicul suspectează că o persoană care prezintă dureri în piept, tuse, şi/sau dificultăţi de respiraţie, are o tuberculoză care s-a răspândit în pleură (mucoasa din jurul plămânilor)

Ce probă se recoltează?

Medicul colectează o cantitate de lichid pleural, folosind o procedura numită toracocenteză; alte fluide ale corpului sunt colectate cu ajutorul altor proceduri specifice.

Este necesară o pregătire prealabilă pentru test?

Nu.


Last modify: 03.12.2012

This website is certified by Health On the Net Foundation. Click to verify. Acest site va fi evaluat, în perioada imediat următoare lansării sale, de către organizaţia neguvernamentală Health On The Net, pentru a verifica respectarea principiilor ce garantează calitatea şi exactitatea informaţiilor medicale publicate aici, şi pentru certificarea sa. Detalii puteţi afla accesând   HONcode standard for trustworthy health verificaţi aici