Testosteron

Cunoscut si ca: Testosteron total
Denumire oficială: Testosteron
Teste Înrudite: FSH, LH

De ce este necesar acest test?

Pentru a depista valorile anormale ale testosteronului la bărbaţi şi femei; la bărbaţi, valorile anormale pot ajuta la explicarea dificultăţii de a avea erecţie (disfuncţie erectilă), incapacitatea partenerei de a rămâne gravidă (infertilitate), sau pubertatea prematură sau întârziată; la femei, nivelurile ridicate de testosteron explică apariţia caracteristicilor fizice masculine (virilizare), incapacitatea de a rămâne însărcinată, şi reprezintă, de asemenea, un marker al prezenţei sindromul ovarului polichistic (SOP)

Când este necesar acest test?

Dacă sunteţi bărbat, şi medicul Dv. bănuieşte că aţi putea fi infertil, sau dacă sunteţi în imposibilitatea de a avea sau de a menţine erecţia; în cazul băieţilor, dacă maturitatea sexuală este precoce sau întârziată; în cazul femeilor care au trăsături masculine - cum ar fi o voce groasă sau păr excesiv pe corp (hirsutism), sau care au amenoree sau sunt infertile. 

Proba necesară?

O probă de sânge venos recoltată dintr-o venă din braţ.

 Este necesară o pregătire prealabilă?

Nu.


Last modify: 05.11.2012

This website is certified by Health On the Net Foundation. Click to verify. Acest site va fi evaluat, în perioada imediat următoare lansării sale, de către organizaţia neguvernamentală Health On The Net, pentru a verifica respectarea principiilor ce garantează calitatea şi exactitatea informaţiilor medicale publicate aici, şi pentru certificarea sa. Detalii puteţi afla accesând   HONcode standard for trustworthy health verificaţi aici