VSR

Cunoscut si ca:
Denumire oficială: Virusul sinticial respirator
Teste Înrudite: Teste gripale

De ce este necesar acest test?

Pentru a stabili dacă un copil, un pacient în vârstă, sau un pacient imunocompromis, are virusul sincitial respirator (VSR), şi pentru a stabili dacă sezonul de gripă a început în comunitatea Dv.

Când trebuie efectuat?

Atunci când este sezonul VSR (toamna târziu şi primăvara devreme), iar medicul Dv. vrea să determine dacă simptomele pe care le prezentaţi - nas înfundat, congestie, tuse şi/sau dificultăţi de respiraţie - sunt generate de VSR sau de alte cauze.

Ce probă este necesară?

De cele mai multe ori, se obţine un aspirat sau un lavaj nazal; uneori, se recoltează proba cu un tampon nazal special (NP).

Este necesară o anumită pregătire pentru testare?

Nu.


Last modify: 10.02.2014

This website is certified by Health On the Net Foundation. Click to verify. Acest site va fi evaluat, în perioada imediat următoare lansării sale, de către organizaţia neguvernamentală Health On The Net, pentru a verifica respectarea principiilor ce garantează calitatea şi exactitatea informaţiilor medicale publicate aici, şi pentru certificarea sa. Detalii puteţi afla accesând   HONcode standard for trustworthy health verificaţi aici