Homocisteină

Cunoscut si ca: Homocisteina totală a plasmei
Denumire oficială: Homocisteină
Teste Înrudite: Cardiac Risk, Vitamin B12, Vitamina B12 şi Folat, Colesterol

De este necesar acest test?

Pentru a stabili dacă sunteţi supuşi riscului de a face infarct miocardic sau AVC (accident vascular rerebral); pentru a stabili dacă aveţi un deficient de folat sau de vitamina B12; pentru a ajuta la diagnosticarea unei tulburari ereditare rare, denumită homocistinurie.

Cand este necesar?

Dacă aţi avut un infarct miocardic sau AVC fără a avea simptomele specifice, sau ca o parte a evluării riscului de afecţiune cardiacă; atunci cand medicul suspectează o deficienţă de vitamina B12 sau de folat, sau suspectează faptul că un copil sau o persoană tânără poate avea homocistinurie.

Proba necesară pentru testare?

O probă de sânge sange; câteodată, o probă de urină suplimentară celei de sânge.

Este necesară o pregătire prealabilă?

Uneori, medicul vă poate cere să nu mâncaţi cu 10-12 ore înainte de recoltarea probei.


Last modify: 05.10.2012

This website is certified by Health On the Net Foundation. Click to verify. Acest site va fi evaluat, în perioada imediat următoare lansării sale, de către organizaţia neguvernamentală Health On The Net, pentru a verifica respectarea principiilor ce garantează calitatea şi exactitatea informaţiilor medicale publicate aici, şi pentru certificarea sa. Detalii puteţi afla accesând   HONcode standard for trustworthy health verificaţi aici