HPV

Cunoscut si ca: HPV ADN
Denumire oficială: Papilomavirusul genital uman
Teste Înrudite: Pap Smear, HIV Antibody

De ce este necesar acest test?

Cel mai adesea, testul este utilizat ca instrument de screening pentru infecţii, la femeile care au acele tipuri de HPV care sunt asociate cu cancerul de col uterin, sau pentru a urmări evoluţia pacientei după un rezultat anormal la testul Papanicolau; uneori, se efectuează  pentru a detecta o infecţie cu HPV la bărbaţi, deoarece există o corelaţie potenţială între infecţia cu HPV şi cancerul anal sau penil.

Când este necesar acest test?

Dacă sunteţi femeie şi aveţi 30 de ani sau mai mult; dacă sunteţi o femeie de 21 de ani sau mai în vârstă, şi aţi avut un rezultat anormal la testul Papanicolau; în cazul în care sunteţi bărbat şi vă aflaţi în categoria de risc ridicat de infecţii cu HPV.

Ce probă este necesară?

O prelevare de probe de celule din zona cervicală la femeii; tamponare sau brosaj anal la bărbaţi. În prezent, nu există teste aprobate oficial) pentru detectarea HPV la bărbaţi; totuşi, unele laboratoare au dezvoltat şi validat acest test pentru a fi utilizat la domiciliu.

Este necesară o pregătire prealabilă pentru recoltarea probei?

Este recomandat să nu faceţi duş şi nici baie în cadă înainte de test; dacă vă aflaţi la ciclul menstrual, reprogramaţi testul. Înainte de recoltare, vi se poate cere să goliţi vezica urinară. Unii medici pot solicita ca pacienţii să se abţină de la sex timp de 24-48 de ore înainte de recoltarea probelor.


Last modify: 04.12.2012

This website is certified by Health On the Net Foundation. Click to verify. Acest site va fi evaluat, în perioada imediat următoare lansării sale, de către organizaţia neguvernamentală Health On The Net, pentru a verifica respectarea principiilor ce garantează calitatea şi exactitatea informaţiilor medicale publicate aici, şi pentru certificarea sa. Detalii puteţi afla accesând   HONcode standard for trustworthy health verificaţi aici