Hormon de creștere

Cunoscut si ca: HGH; HHGH; Hormonul uman de creştere; HHGH; Somatotropină
Denumire oficială: Hormon de creştere
Teste Înrudite: IGF-1, Glucoză, Cortizon, ACTH, TSH, Prolactin, T4, FSH, LH, Testosteron

De ce este necesar acest test?

Pentru a identifica boli şi afecţiuni cauzate de deficitul sau de supraproducţia de hormon de creştere (HGH); pentru a evalua funcţia glandei pituitare şi pentru a monitoriza eficacitatea tratamentului administrat pentru producţia excesivă de HGH.

Când este necesar acest test?

În cazurile în care creşterea staturii unui copil este lentă, întârziată; când există o întârziere notabilă a maturizării nutriţionale (la copii), o scădere a densităţii osoase şi/sau a forţei musculare, şi când se produce o creştere a valorii lipidelor (la adulţi) - toate acestea ar putea avea legătură cu producţia insuficientă de hormon uman de creştere (HGH)

Atunci când o persoană are simptome care sugerează gigantismul (la copii), acromegalia (la adulți), ele putându-se datora unei producţii excesive de HGH.

Ca parte a unei evaluări a funcţiei pituitare.

Proba de testat?

De regulă, se recoltează mai multe probe de sânge, la intervale de timp prestabilite, din sânge venos din braţ. Uneori, se recoltează o singură probă de sânge pe nemâncate, sau imediat după o perioadă de efort fizic intens.

Este necesară o pregătire prealabilă?

Respectaţi orice instrucţiune pe care o primiţi de la medicul Dv., cum ar fi aceea de a nu mânca cu 8 ore înainte de recoltarea probei de sânge.


Last modify: 20.02.2014

This website is certified by Health On the Net Foundation. Click to verify. Acest site va fi evaluat, în perioada imediat următoare lansării sale, de către organizaţia neguvernamentală Health On The Net, pentru a verifica respectarea principiilor ce garantează calitatea şi exactitatea informaţiilor medicale publicate aici, şi pentru certificarea sa. Detalii puteţi afla accesând   HONcode standard for trustworthy health verificaţi aici