Colorație Gram

Cunoscut si ca: Pata luiGram
Denumire oficială: Colorație Gram
Teste Înrudite: Susceptiblity Testing, Culturi din sânge, LCR, Frotiu şi cultură AFB, Gonorea

De ce este necesar acest test?

Pentru a identifica prezenţa şi tipul general al microorganismelor existente într-o probă recoltată de la locul în care este suspectată prezenţa infecţiei, sau o probă de microorganisme obţinute din cultură, pe care se efectuează teste suplimentare de identificare, cu scopul de a introduce tratamentul adecvat.

Când este necesar acest test?

Atunci când medicul Dv. suspectează că aveţi o infecţie bacteriană; ori de câte ori este necesară realizarea culturilor de microorganisme.

Proba de testat?

Pentru acest test, sunt recoltate probe de puroi, lichide corporale, spută, sau celule prelevate de pe locul infecţiei; o probă de microorganism crescut şi izolat într-o cultură.

Este necesară o pregătire prealabilă?

Nu.


Last modify: 19.02.2014

This website is certified by Health On the Net Foundation. Click to verify. Acest site va fi evaluat, în perioada imediat următoare lansării sale, de către organizaţia neguvernamentală Health On The Net, pentru a verifica respectarea principiilor ce garantează calitatea şi exactitatea informaţiilor medicale publicate aici, şi pentru certificarea sa. Detalii puteţi afla accesând   HONcode standard for trustworthy health verificaţi aici