Gonorea

Cunoscut si ca: Testul GC
Denumire oficială: Culturi de Neisseria gonorrhoeae, Coloraţia gram Neisseria gonorrhoeae, Probe ADN Neisseria gonorrhoeae
Teste Înrudite: Chlamydia

Pentru ce este necesar acest test?

Pentru screeningul sau diagnosticarea infecţiei cu Neisseria gonorrhoeae, care provoacă gonoree – o boală cu transmitere sexuală.

Când este necesar acest test?

Dacă sunteţi o persoană activă sexual, sunteţi o gravidă, dacă aveţi unul sau mai mulţi factori de risc de a face gonoree, sau aveţi simptome specifice cum ar fi: scurge vaginale abundente şi anormale, sângerare la contactul sexual vaginal, sau urinare cu arsură/durere (la femei) sau scurgeri purulente din penis sau senzaţia de arsură în timpul urinării.

Proba de testat?

Pentru acest test se recoltează secreţie din canalul cervical, cu ajutorul unui tampon, sau o probă de urină de la bărbaţi.

Este necesară o pregătire prealabilă?

Nu.


Last modify: 18.11.2013

This website is certified by Health On the Net Foundation. Click to verify. Acest site va fi evaluat, în perioada imediat următoare lansării sale, de către organizaţia neguvernamentală Health On The Net, pentru a verifica respectarea principiilor ce garantează calitatea şi exactitatea informaţiilor medicale publicate aici, şi pentru certificarea sa. Detalii puteţi afla accesând   HONcode standard for trustworthy health verificaţi aici