Fungal Tests

Cunoscut si ca: Preparat KOH; Frotiu fungic; Teste micologice
Denumire oficială: Preparat cu hidroxid de potasiu, Cultură fungică, Antigenă şi anticorpi fungici
Teste Înrudite: Colorație Gram, Culturi din sânge, LCR, AFB Culture, Susceptiblity Testing, Wound Culture

De ce este necesar testul?

Pentru a detecta o infecţie fungică; pentru a stabi ce fung/fungi sunt prezenţi şi, uneori, pentru a izola şi creşte culturi de fungi pentru testele de susceptibilitate.

Când este necesar?

Atunci când medicul bănuieşte că aveţi o infecţie fungică pe piele, în plămâni, sau una sistemică; uneori, se comandă după încheierea tratamentului, pentru a evalua eficacitatea acestuia.

Ce probă se recoltează?

Tipul de probă recoltată depinde de localizarea infecţiei/infecţiilor. De cele mai multe ori, este vorba despre probe recoltate de pe piele, prin „răzuirea” locului suspect, de probe de păr şi de unghii, sau de probe de sânge, fluide corporale şi/sau biopsii de ţesut.

Este necesar să mă pregătesc pentru acest test?

Nu.


Last modify: 23.11.2012

This website is certified by Health On the Net Foundation. Click to verify. Acest site va fi evaluat, în perioada imediat următoare lansării sale, de către organizaţia neguvernamentală Health On The Net, pentru a verifica respectarea principiilor ce garantează calitatea şi exactitatea informaţiilor medicale publicate aici, şi pentru certificarea sa. Detalii puteţi afla accesând   HONcode standard for trustworthy health verificaţi aici