Teste gripale

Cunoscut si ca: Test rapid pentru gripă; Antigenă gripală; H1N1; RIDT
Denumire oficială: Test rapid pentru antigena gripală, Detectarea calitativă a antigenei gripei de tip A şi B, Culturi pentru gripa A şi B, Gripa A H1N1
Teste Înrudite: Culturi din sânge, VSR, Hemoleucograma completă (CBC), Strep Throat, Profil metabolic complet CMP

De ce este necesar testul?

Pentru a stabili dacă aveți sau nu o infecţie virală gripală; pentru a ajuta medicul să ia decizii rapide de tratament; pentru a stabili dacă gripa a ajuns sau nu în comunitatea Dv.

Când este necesar?

Atunci când este sezonul gripei, iar medicul Dv. doreşte să afle dacă simptomele pe care le prezentaţi sunt cauzate de gripa sezonieră A sau B, de gripa declanşată de virusul de tip H1N1-2009, sau se datorează altor cauze; în termen de 48 de ore de la debutul simptomelor Dv., pentru a ajuta la identificarea opţiunilor de tratament.

Ce probă se recoltează?

Depinde de cerinţele producătorului, în funcţie de testul folosit; de obicei se face o tamponare nazo-faringiaenă, sau un aspirat nazal; în situaţii aprobate de către specialişti, se recoltează un exudat faringian; uneori, pentru testarea anticorpilor, se recoltează o probă de sânge dintr-o venă a braţului.

Este necesar să ne pregătim pentru acest test?

Nu.


Last modify: 16.11.2012

This website is certified by Health On the Net Foundation. Click to verify. Acest site va fi evaluat, în perioada imediat următoare lansării sale, de către organizaţia neguvernamentală Health On The Net, pentru a verifica respectarea principiilor ce garantează calitatea şi exactitatea informaţiilor medicale publicate aici, şi pentru certificarea sa. Detalii puteţi afla accesând   HONcode standard for trustworthy health verificaţi aici