Fibrinogen

Cunoscut si ca: Factor I
Denumire oficială: Fibrinogen
Teste Înrudite: Timpul de protrombină, aPTT, D-dimer, Factori de coagulare, Platelet Count, CRP, Colesterol, HDL

De ce este necesar acest test?

Ca parte a investigaţiilor medicale efectuate în cazul unei posibile tulburări de sângerare sau a unui episod trombotic, în special pentru a evalua nivelul şi funcţia fibrinogenului; uneori este folosit pentru a ajuta la evaluarea riscului de a apariţie a boli cardiovasculare.

Când este necesar acest test?

Atunci când aveţi episoade de sângerare sau trombotice; dacă rezultatele testelor PT şi/sau PTT indică timpi prelungiţi; dacă aveţi în familie rude cu deficienţă sau anomalie de fibrinogen ereditară; atunci când medicul Dv. vrea să capete informaţii suplimentare pentru a putea să evalueze riscul Dv. de a face o boală cardiacă.

Proba necesara pentru testare?

O probă de sânge venos, sau, uneori, recoltat din deget.


Last modify: 02.10.2012

This website is certified by Health On the Net Foundation. Click to verify. Acest site va fi evaluat, în perioada imediat următoare lansării sale, de către organizaţia neguvernamentală Health On The Net, pentru a verifica respectarea principiilor ce garantează calitatea şi exactitatea informaţiilor medicale publicate aici, şi pentru certificarea sa. Detalii puteţi afla accesând   HONcode standard for trustworthy health verificaţi aici