Creatinină

Cunoscut si ca: Creat; Cre; Creatinină sanguină; Creatinină serică; Creatinină urinară
Denumire oficială: Creatinină
Teste Înrudite: BUN - Azot ureic în sânge, Clearance-ul creatininei, EGFR, Profil metabolic complet CMP, BMP

De ce este necesar acest test?

Pentru a determina dacă rinichii dumneavoastră funcţionează în mod normal şi pentru a monitoriza tratamentul administrat pentru boala de rinichi.

Când este necesar?

În mod obişnuit, ca parte a unui profil metabolic de bază sau complet, atunci când medicul suspectează că suferiţi de o disfuncţie renală, sau dacă aveţi o afecţiune acută sau cronică ce poate afecta rinichii şi/sau care poate fi agravată de prezenţa disfuncţiei renale; la intervale regulate de timp pentru a monitoriza tratamentul administrat în bolile de rinichi, sau pentru a urmări funcţia renală în timpul anumitor tratamente medicamentoase.

Ce probă este necesară?

O probă de sânge recoltată dintr-o venă a braţului, sau urina colectată pe durata a 24 de ore.

Este necesară o pregătire prealabilă pentru acest test?

Nu


Last modify: 05.10.2012

This website is certified by Health On the Net Foundation. Click to verify. Acest site va fi evaluat, în perioada imediat următoare lansării sale, de către organizaţia neguvernamentală Health On The Net, pentru a verifica respectarea principiilor ce garantează calitatea şi exactitatea informaţiilor medicale publicate aici, şi pentru certificarea sa. Detalii puteţi afla accesând   HONcode standard for trustworthy health verificaţi aici