Beta-2 Microglobulină

Cunoscut si ca: B2M; B2M; β2-Microglobulină; Timotaxină
Denumire oficială: Beta2 Microglobulină, Ser, Urină sau CSF
Teste Înrudite: Markeri tumorali, LCR, BUN - Azot ureic în sânge, Creatinină, Microalbumină, CMV

De ce trebuie efectuat acest test?

Pentru a ajuta la evaluarea severităţii şi la prognosticul mielomului multiplu, leucemiei şi limfomului, sau pentru a distinge între diversele tulburări renale şi pentru a detecta posibile leziuni ale rinichilor.

Când trebuie efectuat acest test?

Atunci când o persoană a fost diagnosticată cu mielom multiplu sau cu anumite tipuri de cancer; uneori se recomandă pentru a monitoriza eficacitatea tratamentului, sau  atunci când aveţi manifestări asociate cu disfuncţia renală.

Ce probe se recoltează pentru analiză?

O probă de sânge recoltată dintr-o venă din braţ; uneori este necesară o probă de urină colectată în 24 ore; în cazuri rare, este necesară o probă de lichid cerebrospinal (CSF)

Este necesară o pregătire prealabilă pentru acest test?

Nu


Last modify: 20.11.2011

This website is certified by Health On the Net Foundation. Click to verify. Acest site va fi evaluat, în perioada imediat următoare lansării sale, de către organizaţia neguvernamentală Health On The Net, pentru a verifica respectarea principiilor ce garantează calitatea şi exactitatea informaţiilor medicale publicate aici, şi pentru certificarea sa. Detalii puteţi afla accesând   HONcode standard for trustworthy health verificaţi aici