Antiglobulină directă

Cunoscut si ca: DAT; Coomb Direct; Globulină directă anti-uman
Denumire oficială: Antiglobulină directă
Teste Înrudite: Antiglobulină indirectă, Anticorpi

De ce este necesar acest test?

Pentru a ajuta la diagnosticarea anemiei hemolitice cauzată de boli autoimune sau indusă de medicamente; pentru a investiga o reacţie la transfuzie; pentru a diagnostica boala hemolitică a nou-născutului.

Când este necesar acest test?

Atunci când aveţi simptome care sugerează prezenţa anemiei hemolitice, cum ar fi: oboseala inexplicabilă, dificultăţi neaşteptate de respiraţieîn timpul exerciţiului fizic, urină neobişnuit de închisă la culoare; atunci când valorile hemoglobinei şi/sau hematocritului sunt neaşteptat de mici, sau atunci când aţi primit recent o transfuzie de sânge şi vă confruntaţi cu oricare din simptomele de mai sus; atunci când un nou-născut arată semne de boală hemolitică a nou-născutului.

Ce probă este necesară pentru testare?

O probă de sânge recoltată dintr-o venă a braţului.

Este necesară o pregătire prealabilă pentru acest test?

Nu


Last modify: 10.07.2013

This website is certified by Health On the Net Foundation. Click to verify. Acest site va fi evaluat, în perioada imediat următoare lansării sale, de către organizaţia neguvernamentală Health On The Net, pentru a verifica respectarea principiilor ce garantează calitatea şi exactitatea informaţiilor medicale publicate aici, şi pentru certificarea sa. Detalii puteţi afla accesând   HONcode standard for trustworthy health verificaţi aici