Urmăreşte proba: Un scurt tur al laboratorului


Pentru majoritatea pacienţilor „testele de laborator” încep şi se termină fie cu recoltarea de sânge, cu recoltarea de exudat faringian, fie cu predarea recipientului cu urină. În realitate însă, la acest moment, testul de laborator, nici nu a demarat încă.

Proba de sânge, secreţia faringiană sau urina, reprezintă doar proba sau specimenul, ce se cer pentru a fi lucrate efectiv testele de laborator. Testul propriu-zis se lucrează în altă parte, într-un laborator, unde specialişti calificaţi cu ajutorul echipamentelor performante, procesează, analizează şi produc rezultate asupra conţinutului probei recoltate de la pacient.

În acest material puteţi urmări două dintre specimenele amintite mai sus – o probă de sânge şi o secreţie faringiană – pentru a vă face o idee asupra a ceea ce nu puteţi vedea în mod normal: ce se întâmplă cu proba dumneavoastră şi cât de atent este tratată odată ce v-a scăpat de sub atenţie.


Last modify:  11.03.2010

This website is certified by Health On the Net Foundation. Click to verify. Acest site va fi evaluat, în perioada imediat următoare lansării sale, de către organizaţia neguvernamentală Health On The Net, pentru a verifica respectarea principiilor ce garantează calitatea şi exactitatea informaţiilor medicale publicate aici, şi pentru certificarea sa. Detalii puteţi afla accesând   HONcode standard for trustworthy health verificaţi aici