Activitatea profesionistului care lucrează în laboratorul clinic, specialistul care analizează multe aspecte legate de starea organismului, inclusiv indicatorii chimici, starea de sănătate a celulelor sanguine şi prezenţa microbilor şi a markerilor genetici, a fost mult timp un aspect nevăzut al îngrijirii sănătăţii. Şi aceasta cu toate că testele clinice de laborator oferă, cel mai adesea, legătura dintre simptomele prezentate de pacient, diagnosticul pus de medic şi tratamentul prescris de acesta, pentru o boala sau alta. Prin screening-ul de prevenire, testele de laborator sunt de asemenea de ajutor în depistarea precoce a afecţiunilor potenţial letale (mortale) şi, în acest sens, conduc la instituirea unui tratament precoce. Pe scurt, testele de laborator pot contribui atât la salvarea de vieţi, cât şi la îmbunătăţirea calităţii vieţii.

Labtestonline a fost conceput pentru a vă ajuta, ca pacient sau în calitate de responsabil pentru sănătate în familia Dumneavoastră, să înţelegeţi mai bine multe dintre testele clinice de laborator de rutină, precum şi diagnosticul şi tratamentul unei game largi de afecţiuni şi boli. Dacă sunteţi un profesionist din domeniul sănătăţii, acest site vă poate servi drept instrument de consultare rapidă sau ca o resursă pentru a ţine pasul cu progresele în domeniul ştiinţei de laborator. Accesând componenta Caracteristici puteţi vedea ceea ce se poate găsi pe site-ul nostru, şi modul în care acesta vă poate fi de folos. Dacă doriţi să vedeţi ce spun oamenii despre Labtestonline, vizitaţi secţiunea noastră specială ce conţine comentariile făcute de diverse categorii de utilizatori, şi noutăţile despre site-ul nostru.

Labtestsonline este produs de AACC (Societatea Americană de Chimie Clinică) şi este rezultatul colaborării cu societăţi şi asociaţii care reprezintă comunitatea profesioniştilor din laborator. În anul 2001, atunci când a fost lansat acest site,  pacienţilor din toată lumea li s-a cerut să îşi asume mai multe responsabilităţi pentru îngrijirea propriei lor sănătăţi. Astăzi, faptul că pacienţii au acces la mai mute informaţii despre testele de laborator şi despre problemele legate de testare, reprezintă un instrument important pentru îndeplinirea acestei responsabilităţi.

De la lansarea sa, Labtestonline a ajutat milioane de utilizatori să se informeze cu privire la testele recomandate şi să le discute mai clar cu medicii lor. Pentru a ne asigura că site-ul este acceptat ca fiind o sursă sigură de informaţii medicale, am aderat la principiile adoptate de Fundaţia Health on the Net (Sănătate Pe Net) o organizaţie internaţională non-profit care urmăreşte „să fie un îndrumar atât pentru pacienţi şi persoane non-medicale, cât şi pentru medicii practicanţi, către informaţii utile şi de încredere accesibile on-line”. Susţinem, de asemenea, liniile directoare ale Consumer Reports WebWatch pentru promovarea bunelor practici pentru publicarea de informaţii credibile pe web.

Acest site nu ar fi posibil fără multele ore de voluntariat lucrate de membrii echipei noastre editoriale, şi nici fără sprijinul financiar al sponsorilor noştri. Am dori, de asemenea, să recunoaşte contribuţiile numeroşilor membri ai comunităţii profesioniştilor din laborator care au redactat, editat sau revizuit materialul existent pe site, precum şi multele resurse online şi offline folosite de redactorii noştri în cercetarea lor. De obicei, puteţi găsi aceste resurse listate la sfârşitul fiecărui articol, apăsând butonul Surse.

Varianta în limba română a www.labtestsonline.org este lansată la data de 1 Noiembrie 2012, cu peste 100 de articole publicate, şi va continua să fie îmbogăţită şi actualizată, urmând să prezinte întregul catalog de teste de laborator peste aproximativ un an.


Last modify:  11.10.2012

This website is certified by Health On the Net Foundation. Click to verify. Acest site va fi evaluat, în perioada imediat următoare lansării sale, de către organizaţia neguvernamentală Health On The Net, pentru a verifica respectarea principiilor ce garantează calitatea şi exactitatea informaţiilor medicale publicate aici, şi pentru certificarea sa. Detalii puteţi afla accesând   HONcode standard for trustworthy health verificaţi aici