AFPM, EDMA, SRML şi AACC - ÎMPREUNĂ, PENTRU INFORMAREA DUMNEAVOASTRĂ


Vă oferim, mai jos, un foarte scurt istoric al conlucrării care a făcut posibilă apariţia acestui site, în limba română, destinat atât informării, cât şi instruirii Dumneavoastră cu privire la testele de laborator şi la bolile şi afecţiunile pentru care aceste teste sunt efectuate.

  • Site-ul original este produs de AACC şi este rezultatul colaborării dintre societăţile profesionale care reprezintă comunitatea de laborator din SUA.
  • Lab Tests Online (LTO) a fost dezvoltat iniţial în Statele Unite de către Asociaţia Americană de Chimie Clinică (AACC) în anul 2001.
  • În 2005, AACC şi EDMA au semnat un acord pentru dezvoltarea de noi versiuni ale site-ului SUA în ţări din Europa.
  • Într-o primă etapă, LTO a fost transferat şi adaptat în Marea Britanie, de către Asociaţia de Biochimie Clinică (ACB).

AACC a ajuns, de asemenea la un acord pentru a dezvolta versiunea  LTO pentru Australia şi Noua Zeelanda. S-au depus eforturi pentru a promova site-ul şi în alte regiuni ale lumii.

  • LTO este în curs de dezvoltare în Europa, putând fi accesat, până la această dată, în 17 ţări şi 14 limbi.
  • A.F.P.M a devenit, începând cu anul 2003, membră a organizaţiei europene de profil, EDMA, activând împreună cu aceasta în sensul creării şi susţinerii unei imagini realiste asupra pieţei medicale româneşti, în spaţiul comunitar european.
  • Asociaţia Europeană a Distribuitorilor de Diagnostic (EDMA), Asociaţia Furnizorilor de Produse Medicale (A.F.P.M) şi Societatea Română de Medicină de Laborator (S.R.M.L), au semnat în anul 2009 acordul cu privire la realizarea labtestsonline în limba română.

Site-ulwww.labtestsonline.org  reprezintă o sursă excelentă de informaţii pentru sănătatea publicului - valoarea sa fiind deja recunoscut de către Comisia Europeană, şi având certificare HONcode ca sursă de încredere pentru infiormaţii medicale pe internet.

Prin urmare, utilizatorii se pot informa, pe acest site, cu privire la testele de laborator care le-au fost prescrise. Testele clinice ajută la depistarea precoce a unor probleme de sănătate, iar depistarea din timp a acestora permite începerea timpurie a tratamentului, maximizând astfel şansele de vindecare.

Acest site serveşte ca resursă dinamică de informare, ţinând pasul cu progresele actuale din domeniul medicinei de laborator.

Proiectul LTO nu ar fi putut deveni realitate fără miile de ore de muncă depuse de către specialişti, prin voluntariat, fără contribuţia celor care au scris, au tradus, au editat sau revizuit şi aprobat materialele înainte de a fi publicate, dar, în acelaşi timp, trebuie menţionat şi suportul sponsorilor fără de care apariţia site-ului nu ar fi fost posibilă.

Pentru o mai bună înţelegere a proiectului, vă rugăm să vizitaţi site-ul www.labtestsonline.info unde puteţi accesa toate site-urile naţionale lansate până la această oră.


Last modify:  18.10.2012

This website is certified by Health On the Net Foundation. Click to verify. Acest site va fi evaluat, în perioada imediat următoare lansării sale, de către organizaţia neguvernamentală Health On The Net, pentru a verifica respectarea principiilor ce garantează calitatea şi exactitatea informaţiilor medicale publicate aici, şi pentru certificarea sa. Detalii puteţi afla accesând   HONcode standard for trustworthy health verificaţi aici